Rouwstoetbegeleiding

Rouwstoetbegeleiding door verkeersregelaars

Veilig en op tijd bij de uitvaart vanaf 1 juli 2010 is het voor het gewone verkeer in Nederland weer verboden om een rouwstoet te doorkruisen. Het verbod dat ruim twintig jaar geleden is afgeschaft wordt daarmee opnieuw van kracht. Voorwaarde is wel dat een rouwstoet duidelijk herkenbaar is als stoet en dat iedere auto aan beide zijden is voorzien van officiële vlaggetjes.

Ondanks het bovenstaande verbod op doorkruisen van een rouwstoet komt het regelmatig voor dat een rouwstoet uit elkaar valt en met veel moeite de begraafplaats of het crematorium bereikt. Het komt zelfs voor dat nabestaanden en/of belangstellenden te laat arriveren op de plaats van bestemming met alle (emotionele) gevolgen van dien.

Uitvaartleiders merken dat het vaak heel moeilijk is om veilig met een stoet van A naar B te komen. Het is een extra druk voor de uitvaartleider om een rouwstoet gevolgd door eigen auto’s als stoet gelijktijdig te laten vertrekken en aan te laten komen bij de begraafplaats of crematorium.

Verkeergroep ’t Hogeland heeft om die reden de dienst “verkeersbegeleiding bij uitvaarten” opgezet. Uitstekend verzorgd tot in het kleinste detail. Gediplomeerde verkeersregelaars begeleiden de rouwstoet vanaf de plaats van vertrek naar de plaats van de uitvaartceremonie. Verkeergroep ’t Hogeland zorgt ervoor dat de stoet duidelijk zichtbaar aaneengesloten is en dat deze dus niet wordt onderbroken door het andere verkeer. Onze medewerkers zijn getraind om waardig en professioneel de stoet en het overige verkeer te regelen, zijn onopvallend aanwezig en werken discreet op deze emotionele dag.

De begeleiding kan op velerlei manieren plaatsvinden. De inzet zal steeds in gezamenlijk overleg bepaald worden. Wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op.